top of page

Het tussentijdse cabaretprogramma 'DEELTIJD'  komt vanaf 29 oktober 2021 slechts in 30 theaters! Sla dus toe!

Korte inhoud DEELTIJD:

 

Kasper komt zichzelf dolgraag delen en nergens liever dan in het theater. Zeker nu de cultuursector probeert op te krabbelen. Wat is er toch allemaal gebeurd? De tijd van niet optreden gebruikte Van Kooten om zijn YouTube kanaal te voorzien van alle eerdere conferences en liedjes die hij de afgelopen 20 jaar maakte. Daarbij viel hem iets op: sommige dingen zijn opnieuw te delen, maar dan met een ander eind, een nieuwe twist, vanwege de kennis van nu. Ook zag hij dat 'ie af en toe niet helemaal eerlijk was in wat hij op het toneel deelde, van het padje gebracht door het steeds belangrijker wordende 'uiterlijk vertoon'. 

Een goed voorbeeld van wat uit deze verduurzaming kan komen is zijn 20 jaar oude radiohit 'Mooie Blouse' die hij voor Deeltijd een hertaling gaf naar 'Mooie Smoes', een satirische swing sneer richting 't demissionair gestuntel.

In deze overbruggingsvoorstelling - een lange weg terug naar 'normaal' met stampvolle zalen - vraagt hij zich af wat het begrip 'delen' vandaag de dag inhoudt. Een post met veel likes betekent aandacht en dus instant geluk. Maar daarna is men meestal uitgedeeld. Het nieuwe delen is volgens Van Kooten vooral bedoeld om te krijgen. En wat wil de overheid met ons delen? Horen we alles, of slechts een gedeelte? Wat delen onze vrienden en met wie? Wie tagt ons in een foto waardoor wij zomaar een deeltje van iemand ander's delen worden? Kaspers eigen leven gaat ook in delen: al tijden strijden de cabaretier, acteur, drummer en zanger om het grootste deel van zijn aandacht, al is dat inmiddels voorbehouden aan zijn kind dat hij deeltijd opvoedt.

In Deeltijd vertelt en zingt Kasper met zijn standaard zelfspot over onze gemene delers, over wat ons als volk toch zo verdeelt en over zijn eigen onverwoestbare zoektocht naar geluk om te delen. Liken vooraf hoeft niet, komen wel! En daarna natuurlijk graag delen. Alsof dit nog niet genoeg is deelt hij ook nog uit omdat hij 50 wordt. Het is Deeltijd!

SPEELLIJST.

Poster Deeltijd | Kasper van Kooten
bottom of page